Blog-ul Moosa

6 pași simpli prin care îi poți da un plus de valoare locuinței tale

Publicat la

6 pași simpli prin care îi poți da un plus de valoare locuinței tale
Știm cu toții că arta are capacitatea de a transforma spațiile în care ne petrecem timpul, într-un mod miraculos - adăugând culoare și esență, sau spunând o poveste într-un alt fel. Există multe moduri în care ai putea încorpora arta în casa ta, iar pentru asta noi ce de la Moosa am gândit o serie de idei inspiraționale, numai bune pentru a-ți stila casa într-un mod unic, și cum altfel dacă nu prin artă.

Citiți mai mult →

Cum cumpăr un tablou?

Publicat la

Cum cumpăr un tablou?

 

Am pregătit pentru voi un mic ghid de alegere a unei picturi. O colecție de picturi începe cu achiziționarea primului tablou, iar bugetul și preferințele care stau la baza acestei alegeri vor determina totodată evoluția valorii pe care o are lucrarea pe piața de artă. Citește articolul nostru pentru a afla care sunt principalele aspecte care trebuie luate în considerare atunci când dorești să achiziționezi un tablou.

Citiți mai mult →

Galeriile Pop-up: o altfel de interacțiune cu arta

Publicat la

Galeriile Pop-up:  o altfel de interacțiune cu arta

 

Conceptul de galerie pop-up, pe cât de necunoscut este în momentul de față în România, pe atât de mult tinde să își extindă metodele de explorare a scenei artistice și de revitalizare a pieței de artă. O expoziție pop-up este un eveniment artistic temporar, care depășește caracterul formal al galeriilor de artă clasice și al muzeelor. De aceea, o galerie de artă pop-up este caracterizată de funcționarea pe termen scurt și mizează în special pe dialogul direct, interactiv dintre public și lucrarea de artă. 

Citiți mai mult →

Ce este ambrotipia? Interviu cu Ștefan Dinu de la Allkimik

Publicat la

Ce este ambrotipia? Interviu cu Ștefan Dinu de la Allkimik

  Allkimik este un atelier de fotografie alternativă, unde Ștefan Dinu și Alex Spineanu lucrează cu tehnici de fotografie clasică și alternativă. Una dintre tehnicile care fac din Allkimik un atelier special este ambrotipia, o tehnică veche de 150 de ani. Pentru realizarea unei fotografii în această tehnică, expunerea este de minimum 10 secunde, ceea ce înseamnă că un vizitator al atelierului, care vine aici pentru un portret, va trebui să stea nemișcat o vreme. În ciuda aparentului disconfort, portretul final va fi poate cea mai veridică imagine transpusă în fotografie, deoarece acele 10 secunde de nemișcare reușesc să creeze o...

Citiți mai mult →

Inside Out

Publicat la

Inside Out

O expoziţie care documentează stimulii estetici ai încarceraţilor În data de 11 Octombrie 2019, în cadrul Noaptea Albă a Galeriilor, în BNAC s-a desfăşurat expoziţia de grup Inside Out, curatoriată de Thoth Julay.  Conceptul expoziţional a pornit de la Arta în închisoare, o subcultură care în acest caz a documentat vizual dinamica încarcerării. E cunoscut rolul terapeutic al artei în închisoare, care reuşeşte să elibereze deţinutul de limitele fizice ale noului spaţiu în care locuieşte. Astfel, treisprezece artişti şi-au imaginat încarcerarea apelând la medii de exprimare diverse (performance, pictură, colaj pe hârtie, tatuaj etc.), dar şi la teme şi simboluri variate,...

Citiți mai mult →