Detaliu al 'Life 2', un segment vibrant al picturii circulare de Flori Buldus, capturând o feliuță din simbioza dintre lumea subacvatică și cea botanică.

Galerie

Descoperă colecția noastră de artă

Vermillion

500 

„Vermillion” este un tablou cu flori, din seria „Cromatici florale”, semnat de artista Ioana Man. Lucrarea scoate în evidență simbolismul pigmentului omonim. Intensitatea cromaticii dintr-o pictură cu flori poate fi redată nu doar prin folosirea preponderentă a tonurilor calde sau reci, ci mai ales prin varietatea saturației și a intensității, cum este cazul tonalității oferite de vermillion.

Într-un tablou cu flori, precum „Vermillion”, accentul de roșu viu sugerează, nu face evidentă forța pigmentului strălucitor. Pigmentul roșu a rămas în istorie prin durabilitate și prin lipsa de transparență. În această pictură cu flori, artista Ioana Man alternează culorile intense, însă accentuează vermillion prin opacitate și prin consistența create de pensulație, mai mult decât prin cantitatea de ulei și capacitatea de acoperire a suprafeței pânzei prin tușă.

Straturile redate cu ajutorul sulfurii roșii de mercur sau de antimoniu, care creează culoarea roșu-viu, sau vermillion, oferă densitate picturii în ulei, dar mai ales creează adâncime și evocă cele dintâi straturi ale simbolurilor florale pe care le regăsim la artista Ioana Man atunci când reprezintă pe pânză subtilitățile specifice lumii botanice, într-o pictură florală.

Categorie: Etichetă:

Informații suplimentare

Autor

Ioana Man

Dimensiune

50 x 38 cm

Tehnică

ulei pe pânză