Termeni și Condiții

Utilizarea acestui site de către dumneavoastră este condiționată de respectarea termenilor și condițiilor generale detaliate mai jos. Dacă alegeți să vizitați site-ul și să accesați serviciile puse la dispoziție prin intermediul site-ului, vă asumați cunoașterea și acceptarea în totalitate a acestor termeni și condiții.

Datele noastre

Site-ul moosa.ro este deținut de către Societatea Moosa SRL, cu sediul social în Cluj-Napoca, str. Samuel Brassai, nr. 11, ap. 2, jud. Cluj, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Cluj sub nr. J12/6712/2017, având CUI 38585158, telefon +40 749 624 193  (* linie cu tarif normal), email [email protected].

Pentru facilitarea transmiterii informațiilor, vom avea în vederea utilizarea termenului de „Societate” pentru a ne referi la Moosa SRL, respectiv termenii „moosa.ro” sau „site” pentru a ne referi la site-ul moosa.ro.

Despre moosa.ro

Moosa.ro este o platformă creată pentru promovarea creațiilor artistice și pentru prezentarea spre vânzare utilizatorilor moosa.ro a lucrărilor artistice expuse pe site, în principal pictură, sculptură, ilustrații, dar nu numai (denumite în continuare „lucrări” sau „opere”).

Societatea este proprietarul moosa.ro și deține toate drepturile de proprietate intelectuală și industrială cu privire la site, însă nu deține dreptul de proprietate intelectuală asupra lucrărilor artistice prezentate pe site.

Societatea doar facilitează interacțiunea dintre Artiștii care creează lucrările expuse pe moosa.ro și care dețin drepturile de autor asupra acestora și utilizatorii site-ului (denumiți în continuare Utilizatori sau Clienți), în vederea realizării vânzării lucrărilor. Societatea nu are nicio implicare în relația dintre utilizatorii site-ului și artiștii.

Societatea acționează doar ca un agent independent al Artistului, nu preia și nu își asumă vreun risc legat de declarațiile privind povestea, pregătirea artistică și experiența Artistului, autenticitatea și unicitatea lucrărilor prezentate spre vânzare pe moosa.ro. O dată cu livrarea fiecărei Opere comandate prin intermediul site-ului, Clienții vor primi direct din partea Artistului – autor al Operei comandate certificatul de autenticitate și unicitate a Operei comandate.

Principii de utilizare a Site-ului

Pentru a comanda pe de moosa.ro, trebuie să vă creați un cont personal pe site sau să introduceți datele de identificare care vă sunt solicitate în vederea realizării comenzii, în cazul în care nu doriți să vă creați un cont personal.

Pentru crearea contului, vă rugăm să utilizați butonul „contul meu” de pe pagina principală a site-ului și să parcurgeți în mod adecvat pașii necesari în vederea creării contului. Aveți obligația de a furniza informațiile care vă sunt solicitate și de a completa toate câmpurile în mod adecvat, complet, corect și real, așa cum acestea apar specificate în cuprinsul documentului de identitate.

Contul poate fi accesat pe bază de parolă de acces, pe care o cunoașteți doar dumneavoastră. Sunteți pe deplin responsabil pentru păstrarea în siguranță a parolei de acces. Țineți cont de faptul că, prin comunicarea parolei dumneavoastră de acces în cont în favoarea altor persoane, riscați să acordați acestora acces la informațiile dumneavoastră personale, iar Societatea nu își asumă nicio responsabilitate pentru astfel de ingerințe.

Sunteți pe deplin responsabil pentru orice plată efectuată prin utilizarea site-ului nostru din contul dumneavoastră.

Aveți posibilitatea de vă da acordul pentru primirea de newslettere. În acest mod veți fi la curent cu activitatea noastră pe site.

Poate să își creeze un cont pe site orice persoană fizică, indiferent de naționalitate, cu vârsta minimă de 18 ani împliniți la data creării contului. Nu permitem cu bună știință persoanelor sub vârsta de 18 ani crearea de Conturi care să permită accesul la site. Persoanele minore au posibilitatea de a plasa comenzi cu privire la lucrările expuse pe site doar prin intermediul tutorelui sau reprezentantului legal.

Site-ul poate fi utilizat doar pentru vizionare, plasare comenzi, creare cont, accesare cont personal, accesare bunuri/servicii existente pe site, pentru evaluarea și pentru recomandarea serviciile noastre. Site-ul nostru nu poate fi utilizat pentru a se face vreo plată ilegală, frauduloasă, pentru a se posta sau transmite vreun material cu conținut defăimător, amenințător, obscen, indecent, instigator și altele asemenea. Ne rezervăm dreptul de a nu permite postarea și/sau de a șterge imediat și fără vreo notificare prealabilă orice comentariu de pe site care conține un limbaj nepotrivit, erori grave de scriere sau care ar putea să ne aducă un prejudiciu de imagine și/sau să ne creeze o stare de disconfort, nouă, sau clienților și vizitatorilor.

Nu putem garanta utilizarea discontinuă și neîntreruptă a site-ului. Este posibil să intervină erori, defecte, viruși sau alte comportamente dăunătoare pe site sau pe servere care să îl facă indisponibil. Vom lua toate măsurile pentru a limita și pentru a înlătura asemenea evenimente neplăcute în cel mai scurt timp posibil. Nu aveți dreptul să interveniți în operarea site-ului nostru și nici să luați vreo măsură de intervenție asupra echipamentului nostru informatic, indiferent de motiv și indiferent de rezultatul obținut.

Ne rezervăm dreptul de a înceta sau restricționa accesul oricărei persoane la site în orice moment, fără o notificare prealabilă și fără răspundere, în cazul în care constatăm nerespectarea prezenților Termeni și condiții sau ineficiența raporturilor dintre părți prin intermediul site-ului.

Cum comandați lucrări de pe site

Utilizatorii site-ului care doresc să achiziționeze o lucrare expusă pe moosa.ro trebuie să urmeze următorii pași în vederea plasării comenzii:

 1. Selectarea lucrării
 2. Adăugarea în coșul de cumpărături
 3. Apoi apăsați butonul “Plată” pentru a trece la urmatorul pas
 4. Introduceți datele de contact și adresa de livrare (în cazul în care nu aveți deja un cont personal pe moosa) după care apăsați butonul “Continuați spre livrare”
 5. Confirmarea finală a comenzii si verificarea datelor se face pe pagina următoare după care apăsați pe butonul „Continuți spre plată”
 6. Selectați modalitatea de plată și realizați plata
 7. Expedierea comenzii.

Pentru a beneficia de o executare conformă a serviciilor solicitate aveți obligația de a furniza informațiile care vă sunt solicitate și de a completa toate câmpurile în mod adecvat, complet, corect și real, așa cum acestea apar specificate în cuprinsul documentului de identitate.

Plata

Prețurile lucrărilor artistice expuse pe moosa.ro vor fi afișate la fiecare lucrare în parte.

Plata se poate face doar online, cu cardul, prin sistemul: NETOPIA mobilPay urmând pașii de plată și instrucțiunile de plată oferite cu ocazia efectuării plății.

Nu suntem responsabili pentru procesarea în mod eronat a plății. Nu suntem responsabili pentru erorile înregistrate prin intermediul sistemului de plată, inclusiv, dar fără a se limita la pierderile pe care le-ați suferi utilizând sistemul de plată cu cardul.

Utilizatorul are obligația de a opta pentru o modalitate de plată la momentul plasării comenzii, prin bifarea opțiunii corespunzătoare, conform pașilor de plasare a comenzii.

Societatea va emite către Utilizator o factură pentru serviciile achiziționate. În acest sens, Utilizatorul are obligația de a furniza Societății toate informațiile necesare emiterii facturii, conform legislației în vigoare. Factura va fi comunicată Utilizatorului în format electronic după efectuarea plății serviciilor comandate.

În cazul în care, din motive independente de Client, Operele comandate și achitate nu mai pot fi livrate, Societatea se obligă să restituie Clientului, în termen de maxim 10 zile, sumele achitate de către acesta. În acest sens, o să vi se solicite datele de cont bancar în care doriți restituirea sumelor. Vă asigurăm că depunem toate diligențele pentru ca astfel de situații să nu aibă loc sau să se întâmple cu o frecvență extrem de redusă.

Expedierea lucrărilor

Lucrarea achiziționată prin intermediul moosa.ro va fi livrată în termen de maxim 30 zile de la momentul expedierii comenzii de către Client. În cazuri excepționale (care nu țin de Societate), termenul de livrare poate fi prelungit, dar nu mai mult de 60 zile.

Cu ocazia livrării lucrării, Clientul va primi direct din partea Artistului – autor al lucrării comandate, Certificatul de autenticitate și unicitate a Operei.

Livrarea Operelor se va asigura prin intermediul unei companii de curierat care asigură servicii specializate, adaptate transportului de obiecte sensibile și de valoare. Societatea își rezervă dreptul de a colabora cu orice companie care asigură astfel de servicii de curierat. Detaliile livrării, inclusiv costurile de livrare aferente vor fi afișate cu ocazia plasării comenzii.

În cazul comenzilor cu adresă de livrare în România, costurile de livrare se suportă de către Societate. Societatea poate decide, în anumiți termeni și  condiții pe care le decide unilateral (de ex. legate de valoarea comenzilor, distanța adresei de livrare, campanii promoționale, etc.) să asigure livrarea Operelor fără costuri pentru Client sau la costuri preferențiale.

În cazul comenzilor cu adresă de livrare în afara României, costurile de livrare se suportă de către Cumpărător. Societatea poate decide, în anumiți termeni și  condiții pe care le decide unilateral (de ex. legate de valoarea comenzilor, distanța adresei de livrare, campanii promoționale, etc.) să asigure livrarea Operelor fără costuri pentru Client sau la costuri preferențiale.

Returnarea Lucrărilor

Returul lucrărilor de artă se va efectua în condițiile prezenților termeni și condiții care se completează cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Cumpărătorul are posibilitatea de a se retrage din prezentul contract și de a returna lucrarea de artă achiziționată în termen de 14 zile de la momentul intrării în posesia lucrării. În interiorul acestui termen cumpărătorul nu este ținut să justifice în vreun fel decizia de retragere, totodată acesta nu va fi ținut nici la suportarea altor cheltuieli suplimentare, exceptând contravaloarea cheltuielilor de returnare (e.g. transportul).

În termen de 14 zile, cumpărătorul trebuie să notifice în scris Societatea cu privirea la intenția sa de returnare a lucrării. Notificarea se va efectua prin intermediul e-mail-ului la următoarea adresă: [email protected].

După primirea Notificării, Societatea va organiza preluarea lucrării de artă de la Cumpărător, sens în care îl va contacta pe acesta pentru stabilirea condițiilor de preluare. Până la momentul preluării lucrării de artă de la Cumpărător, Cumpărătorul este responsabil pentru protejarea și păstrarea lucrării în condiții corespunzătoare. Costurile de retur sunt suportate de către Cumpărător.

De la momentul primirii lucrării artistice, Societatea are un termen de 30 zile la dispoziție pentru a returna cumpărătorului contravaloarea lucrării  cu privire la care s-a efectuat returul.

Societatea își rezervă dreptul să refuze primirea lucrării artistice și să returneze cumpărătorului contravaloarea acesteia, în urătoarele situații:

 1. Cumpărătorul nu a notificat Societatea în condițiile menționate în prezenții termeni și condiții;
 2. Cumpărătorul nu a returnat lucrarea artistică în condițiile menționate în prezenții termeni și condiții;
 3. Lucrarea artistică returnată a suferit deteriorări sau orice fel de modificări;
 4. Lucrarea artistică returnată nu este însoțită de certificatul de autenticitate și unicitate aferent acesteia;

Răspundere și limitări

Societatea nu preia riscurile aferente relațiilor dintre Artist și clienții care accesează moosa.ro, nu asigură medierea sau intermedierea conflictelor dintre aceștia și nu preia eventuale reclamații în numele Artistului pe de o parte sau în numele clienților care accesează platforma, pe de altă parte.

Societatea nu are obligația de a verifica deținerea și exploatarea în condiții legale a drepturilor de autor declarate de către Artist cu privire la lucrări și nici autenticitatea și unicitatea lucrărilor. Artistul este unicul responsabil pentru deținerea drepturilor de autor, pentru autenticitatea și unicitatea lucrărilor prezentate spre vânzare.

Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul își asumă răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesării Contului, fiind responsabil în condițiile legii de activitatea derulata prin intermediul Contului său.

Prin accesarea site-ului, plasarea comenzilor, crearea Contului, utilizarea site-ului etc. Utilizatorul acceptă în mod expres și neechivoc Termenii și condițiile site-ului în ultima sa versiune comunicată în cadrul site-ului. Ulterior creării Contului, utilizarea conținutului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și condițiilor site-ului și/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor și Condițiilor Site-ului. Utilizatorul este responsabil pentru verificarea versiunii finale a Termenilor și Condițiilor ori de câte ori utilizează site-ul.

Acceptarea Termenilor și condițiilor site-ului se confirmă prin bifarea checkbox-ului corespunzător din site și/sau prin trimiterea Comenzii și/sau prin efectuarea unei plăți online.

Nu ne asumăm responsabilitatea pentru daune de orice fel pe care Utilizatorul sau orice altă terță persoană le-ar putea suferi ca rezultat al îndeplinirii de către noi a oricăreia dintre obligațiile noastre conform Comenzii.

Societatea nu își asumă răspunderea pentru nici un fel de pierdere (materială, financiară, de date sau informații) care poate sa apară direct sau indirect din cauza informațiilor incluse pe site sau a nefuncționării sau funcționarii necorespunzătoare a acestui site.

Nu putem fi ținuți responsabili pentru daune aduse calculatorului dumneavoastră sau viruși care ar putea să vă infecteze calculatorul sau alt echipament ca urmare a accesării, utilizării de către dumneavoastră sau navigării pe site-ul nostru sau descărcarea de către dumneavoastră a vreunui conținut, informație, materiale, date, text, imagini, video sau audio de pe site-ul nostru.

Nu suntem responsabili pentru orice prejudiciu, pierdere, revendicare, daune indirecte, incidente sau de consecință de orice tip, care decurge din sau are în vreun fel legătură cu orice utilizare a site-ului nostru sau a conținutului, datelor, materialelor sau informațiilor găsite în acesta, cu  orice neîndeplinire sau întârziere (inclusiv fără limitare utilizarea sau incapacitatea de a utiliza orice componentă a acestui site pentru achiziționare, revânzare sau plată), sau executarea sau neexecutarea de către noi sau de către orice furnizor, chiar dacă noi sau furnizorul nostru am fost avizați de posibilitatea de daune aduse acestor părți sau oricărei alte părți.

Această exonerare de răspundere se aplică oricăror daune sau prejudicii cauzate de orice lipsă a performanței, eroare, omisiune, întrerupere, eliminare, defect, întârziere în operare sau transmisie, virus de calculator, defecțiune a liniei de comunicare, furt sau distrugere sau acces neautorizat la, modificarea, sau utilizarea înregistrării, fie pentru încălcarea contractului, comportament dăunător, neglijență, sau în baza oricărei cauze de acțiune.

Reclamații

Orice nemulțumire legată de accesarea, utilizarea, înregistrarea pe site-ul nostru, efectuarea unei comenzi, aspecte legate de comanda efectuată, aspecte legate de înscrierea la evenimente și alte asemenea, ne va fi comunicată direct, fie telefonic, la nr. de telefon +40 749 624 193 fie prin email la adresa [email protected]

Nemulțumirea dvs. va fi înregistrată și veți primi un răspuns în scris, pe adresa de email menționată cu ocazia aducerii la cunoștința noastră a nemulțumirii dvs. în termen de cel mult 48 ore, raportate la o zi lucrătoare.

Utilizatorul declară că este de acord să nu facă publice aceste nemulțumiri (pe rețelele de socializare, media, discuții la petreceri private sau în orice altă modalitate) sub rezerva suportării daunelor cauzate pentru prejudiciul de imagine adus proprietarului site-ului prin aceste acțiuni.

Orice reclamație se depune în termen de maxim o lună de la data sesizării situației reclamate.

Proprietate intelectuală

Conținutul site-ului moosa.ro, inclusiv, dar fără a se limita la logo, reprezentări stilizate, simboluri, imagini, fotografii, conținut texte, informații, structura, materialele cuprinse în program, know how, conținut, structură, administrare program și altele asemenea, sunt proprietatea exclusivă a Moosa SRL. Este nepermisă copierea, distribuirea, publicarea, modificarea, completarea, utilizarea, expunerea, includerea, legarea, transmiterea, îndepărtarea însemnelor, fotografiilor, imaginilor, bucăților de text, afișarea, vinderea, etc, a conținutului, datelor, informațiilor, fotografiilor, interviurilor, filmărilor sau altor informații găsite pe site, fără permisiunea expresă acordată în scris de către Moosa SRL. Nu este permis să transmiteți în favoarea unei terțe persoane parola dvs. de acces la moosa.ro.

Niciun Utilizator nu dobândește, prin utilizarea și accesarea site-ului vreun drept sau vreo licență de utilizare a vreuneia dintre informațiile de pe site sau vreun drept de proprietate intelectuală/industrială asupra produselor și/sau serviciilor comandate de pe site. Niciun utilizator nu are dreptul de a utiliza un dispozitiv automat sau manual pentru a monitoriza materialele disponibile pe site.

De asemenea, Moosa SRL deține dreptul de proprietate (inclusiv, fără limitare la drepturi de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală) asupra conceptului, denumirii, conținutului proiectului moosa.ro, asupra fotografiilor, înregistrărilor, filmărilor și toate drepturile de a folosi și dezvălui ideile, conceptele, know-how-ul, metodele, tehnicile, procesele și adaptările acestora pe parcursul desfășurării activității sale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Pentru detalii referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, identitatea operatorului și alte asemenea, consultați secțiunea „Politica de protecție a datelor” de pe site-ul nostru.

Newslettere

Cu ocazia creării unui cont pe site Utilizatorul are posibilitatea de a-și manifesta acordul cu privire la primirea de Newslettere.

Newsletterul reprezintă un mijloc de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS) asupra produselor, serviciilor, evenimentelor, promoțiilor, etc. dintr-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea proprietarului cu referire la informațiile conținute de acesta.

Utilizatorul își poate retrage acest acord oricând, fără nicio obligație, prin simpla contactare a reprezentantului nostru la nr. de telefon +40 749 624 193 sau prin accesarea butonului Dezactivare din partea de jos a fiecărui Newsletter primit.

Forța majoră

Nici una dintre părțile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen sau/și de executarea în mod necorespunzător – total sau parțial – a oricărei obligații care îi revine în baza prezentului contract, daca neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligației respective a fost cauzată de forța majoră, așa cum este definită de lege, din motive independente de părți.

Partea care invocă forța majoră este obligată să notifice celeilalte părți, în termen de 5(cinci) zile, producerea evenimentului și să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecințelor lui.

Legea aplicabilă

Contractul va fi guvernat și interpretat în conformitate cu legea română. Orice neînțelegere intervenită între proprietarul site-ului și Utilizator în legătură cu raporturile decurgând din utilizarea site-ului urmează să fie rezolvate pe cale amiabilă, iar în caz de eșec, să fie supuse instanțelor competente material din Cluj-Napoca.

Dispoziții finale

Acest site este deținut de către Moosa SRL, care vă oferă dreptul de a accesa și utiliza site-ul sub rezerva acceptării de către dumneavoastră a acestor Termeni și condiții. Accesând și utilizând site-ul vă oferit automat și neechivoc acordul pentru respectarea Termenilor și condițiilor de pe site.

Moosa SRL are dreptul de a modifica Termenii și condițiile oricând, fără o notificare prealabilă, postând varianta actualizată pe site, iar Utilizatorul are obligația de a citi Termenii și condițiile ori de câte ori accesează site-ul. Utilizatorul are obligația de a respecta întocmai Termenii și condițiile de pe site și nu poate pretinde și nu se poate apăra cu necunoașterea Termenilor și condițiilor de pe site, valabili la data accesării, utilizării și/sau plasării unei comenzi pe site ori în cazul înscrierii la un eveniment.

Administratorul site-ului își rezervă dreptul de a modifica structura si interfața oricărei pagini sau subpagini a site-ului in orice moment si la orice interval de timp liber ales, având dreptul de a întrerupe temporar, parțial sau în totalitate serviciile puse la dispoziția clienților prin intermediul acestui site fără vreo notificare prealabilă individuală sau generală.

Prezenții Termeni și condiții se completează cu aspecte/prevederi speciale cuprinse la descrierea produselor disponibile pe site. În cazul în care intervin contradicții între prezenții Termeni și condiții și prevederile speciale mai sus amintite, au prioritate de aplicare prevederile speciale.