Detaliu al 'Life 2', un segment vibrant al picturii circulare de Flori Buldus, capturând o feliuță din simbioza dintre lumea subacvatică și cea botanică.

Galerie

Descoperă colecția noastră de artă

Albastru de Prusia

600 

Tabloul „Albastru de Prusia” face parte din seria de lucrări „Cromatici florale”, o selecție de pictură cu flori evidențiată de artista Ioana Man prin textură, materialitate și culoare. Atunci când creează un tablou cu flori, pictorița Ioana Man apelează la spontaneitate pentru a accentua dinamica vieții botanice.

În „Albastru de Prusia”, un tablou cu flori vibrant, pictorița alternează tonuri de ultramarin cu albastru de Prusia, căutând acel albastru pur, care transformă o pictură cu flori într-o secvență vivantă, însuși microcosmosul naturii florale.

Folosind tonuri de ultramarin, pictorița recreează adâncimea vieții florale pe pânză. Amintind de cel mai scump și fin pigment albastru folosit în Renaștere, tonurile de albastru de Prusia și ultramarin aduc într-un tablou cu flori acea efervescență și vibrație a tușei, care oglindește esența unui albastru pur, pigmentul cu o îndelungă poveste și inspirație istorică.

Categorie: Etichetă:

Informații suplimentare

Autor

Ioana Man

Dimensiune

60 x 35 cm

Tehnică

ulei pe pânză