Detaliu al 'Life 2', un segment vibrant al picturii circulare de Flori Buldus, capturând o feliuță din simbioza dintre lumea subacvatică și cea botanică.

Galerie

Descoperă colecția noastră de artă

Codul Ø

1.000 

Tabloul abstract „Codul Ф”, realizat de Flori Bulduș, face parte din seria de picturi „Dincolo de timp”, serie care abordează problematici îndelung tratate de artiști, filozofi și poeți de-a lungul istoriei, referitoare la timp și spațiu, dar și la tematici mai generale legate de univers și cosmos intergalactic. Pictura este realizată în acrilic, fiind încărcată cromatic și bogată în sugestii și metafore.

Titlul lucrării, „Codul Ф”, ne trimite cu gândul la Proporția de Aur adesea regăsită în arte precum pictura sau arhitectura, dar și în natură. Compoziția este organizată în jurul unei cromatici foarte puternice. Culoarea este importantă în transmiterea mesajului, alături de simbol. Dramatismul transformării Materiei Primordiale în creație perfectă este sugerat prin juxtapunerea tonurilor de negru și roșu, contrast puternic, alegoric pentru negrul neantului sau haosului primordial în opoziție cu roșul intens al focului. Spirala rezultată prin confruntarea culorilor sugerează procesul evoluției.

„Codul Ф” este un tablou abstract de un impact răsunător, fiind potrivit pentru încăperi cu design minimalist, dar care transmit un mesaj tocmai prin rafinamentul și măsura cu care sunt alese toate obiectele din interiorul lor. Tabloul lui Flori Bulduș are puterea de a construi o atmosferă aparte, propice reflecțiilor și gândurilor personale.

Vândut

Categorie:

Informații suplimentare

Autor

Flori Bulduș

Tehnică

acrilic pe pânză

Dimensiune

80 x 100 cm