Detaliu al 'Life 2', un segment vibrant al picturii circulare de Flori Buldus, capturând o feliuță din simbioza dintre lumea subacvatică și cea botanică.

Galerie

Descoperă colecția noastră de artă

Liliac

500 

„Liliac” este o pictură cu liliac, care face parte din seria „Ea a fost aici”. În această lucrare, artista Sabina Elena Dragomir amplifică frumuseţea florilor de liliac, pe care o reprezintă voalat, subtil.

Pentru crearea acestui tablou cu liliac, artista apelează la tonuri alb şi lila, pe care le armonizează prin contrastul cu alte elemente reprezentate pe suprafaţa pânzei. Prezenţa mesei şi a materialului textil albastru-transparent în această pictură cu liliac nu doar că oferă perspectivă, ci şi evidenţiază jocul de lumină şi umbră, având rolul de a potenţa efectul florii de liliac.

Aşadar, acest liliac pictat aminteşte de cele mai populare muze ale pictorilor, florile, însă marchează şi o perspectivă contemporană în tabloul cu liliac, unde floarea de liliac, deşi nu ocupă un rol central din punct de vedere compoziţional, reuşeşte să absoarbă esenţa florală şi să îndrepte privirea către un liliac pictat, ca şi cum ar fi aievea, prezent în absenţă.

Disponibil

Categorie: Etichetă:

Informații suplimentare

Autor

Sabina Elena Dragomir

Dimensiune

35 x 32 cm

Tehnică

ulei și acrilic pe pânză