Detaliu al 'Life 2', un segment vibrant al picturii circulare de Flori Buldus, capturând o feliuță din simbioza dintre lumea subacvatică și cea botanică.

Galerie

Descoperă colecția noastră de artă

Alb rose

400 

„Alb rose” este un tablou cu flori, care face parte din seria „Cromatici florale”. Artista Ioana Man celebrează în această pictură cu flori viața, reușind să redea pe pânză esența trandafirilor albi. Deși este preponderent un tablou alb, pânza este animată de jocul tonurilor elegante, care transformă o pictură cu flori într-o lucrare rafinată, atent evidențiată de jocul dintre lumină și întuneric.

Transparența vazei subliniază delicatețea florală, astfel că „Alb rose” devine un buchet simbolic exuberant, care depășește cadrul clasic dintr-un tablou cu flori static. În tabloul realizat de pictorița Ioana Man, trandafirii indică semnificațiile relevante pe care le regăsim într-o pictură cu flori: inocența, serenitatea, respectiv loialitatea și încrederea, valori care au fost asociate acestor flori de-a lungul istoriei.

Ioana Man, atunci când creează un tablou cu flori, chiar și atunci când este vorba despre un tablou alb, reușește să valorifice calitatea sentimentală și admirația pentru flori, unicii indicatori vizuali ai spiritului.

 

 

Categorie: Etichetă:

Informații suplimentare

Autor

Ioana Man

Dimensiune

35 x 45 cm

Tehnică

ulei pe pânză