Detaliu al 'Life 2', un segment vibrant al picturii circulare de Flori Buldus, capturând o feliuță din simbioza dintre lumea subacvatică și cea botanică.

Galerie

Descoperă colecția noastră de artă

Poiana Rotundă

1.000 

„Poiana rotundă” este un tablou cu natură realizat de artista Flori Bulduș, continuând seria care radiografiază în special varietatea elementelor vegetale. Motivată de unul dintre nucleele care au inspirat artiștii de-a lungul istoriei, pictorița surprinde în acest tablou natura, utilizând în special tonurile reci.

În acest fel, este subliniată revenirea naturii de la starea de odihnă la cea de trezire, favorizată de venirea primăverii. Acest tablou cu natură e realizat pornind de la tușe ușor abstractizate și completează datorită tonurilor variate, preponderent reci, nuanțele mișcătoare ale apei și ale vegetației.

Artista provoacă privitorul să privească la elementele redate pe pânză și la reflexia acestora în egală măsură, reușind să creeze din nou un model de peisaj în care reflexia este la fel de gesturală precum vegetația și apa observate.

În tablou, natura e observată atât prin efectele transparentizate, cât și prin suprafața opacă a mediului observat, aspect care favorizează expunerea unui tablou cu natură în interiorul spațiilor în care dorim să aducem lumină și acea liniște evocate de natură.

Vândut

Categorie: Etichetă:

Informații suplimentare

Autor

Flori Bulduș

Dimensiune

80 x 100 cm

Tehnică

ulei pe pânză